Ajax 0-6 Feyenoord, det største tab i holdets historie

For nylig tiltrak et stærkt matchup i Eredivisie mange fans opmærksomhed. Ajax tabte 0-6 ude til Feyenoord og satte dermed rekord for det største tab i ligaen i holdets historie. Indtil videre har Ajax i de to ligakampe i denne sæson lidt et dobbelt nederlag fra Feyenoord med henholdsvis 0-4 og 0-6.
I dette spil blev spillerne iført AFC Ajax fodboldtrøje fuldstændigt undertrykt af deres modstandere. Alene i første halvleg bragte Feyenoord en 3-0-føring. Selvom træner Vantskip lavede to udskiftninger i anden halvleg, ændrede situationen sig på banen aldrig. I det 56. og 66. minut af anden halvleg scorede Feyenoord 3 mål i træk. Antallet af skud taget af begge sider i kampen var endnu mere utænkeligt. Feyenoord havde 29 skud, mens Ajax kun havde 1 skud. I sidste ende led Ajax et katastrofalt nederlag 0-6. Dette var også den største tabsrekord mellem Ajax og Feyenoord i en officiel kamp.
Ajax har vundet Eredivisie-titlen 36 gange. Feyenoord fodboldtrøje har også optrådt på Eredivisie-mesterskabets podie 16 gange. Begge hold er gamle og stærke hold i Eredivisie. I lang tid var begge sider direkte konkurrenter til Eredivisie-mesterskabet. Men i de seneste sæsoner har Ajax' præstationer ikke været ideelle, og de har misset ligamesterskabet i tre på hinanden følgende sæsoner. Denne sæsons præstation har ramt bunden, i øjeblikket på 6. pladsen i stillingen, 33 point efter førende PSV og 7 point fra at kvalificere sig til den europæiske krig.